header-hatter-2
Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be 63 azonosítóval rendelkező felhasználó.

Jótanácsok karácsonyi ajándékvásárláshoz

Karácsonyi ajándékok vásárlásánál ­ az ünnepi hangulatban is ­ figyeljünk oda arra, hogy a későbbiekben ne legyen probléma a vásárlói jogok érvényesítésénél!

 

Érdemes még a vásárlás megkezdése előtt tájékozódni jogainkról, igényérvényesítési lehetőségeinkről! Így ha esetleg probléma adódik egy termék megvásárlásánál, nem érezzük magunkat kiszolgáltatott helyzetben a kereskedő előtt!

Mielőtt megvesszük a terméket, mindig alaposan nézzük meg a címkét, a használati-kezelési útmutatót, ha valami nem egyértelmű a leírásban, kérdezzünk rá a kereskedőnél!

Mindig őrizzük meg a blokkot, számlát vagy a nyugtát, csak a vásárlás ellenértékének megfizetését igazoló bizonylat bemutatása után érvényesíthetjük jogainkat! Nekünk kell bizonyítani, hogy a terméket hol és milyen áron vásároltuk.

A jogszabályok alapján a kereskedőnek csak a hibás terméket kell javítania vagy cserélnie. Ha a termék nem hibás, a kereskedőnek nem kell javítania vagy cserélnie! Karácsonyi ajándékvásárláskor is ugyanolyan jogaink vannak, mint máskor, így ha a kereskedő többlet kötelezettséget vállal, azt mindig írassuk rá a blokkra! Például ha megígéri, hogy az ünnepek után - annak ellenére, hogy nem hibás a termék, csak nem tetszett - visszacseréli az ajándékot, ezt jobb ha ráíratjuk a blokkra a későbbi félreértések elkerülése végett!

Ha a megvásárolt ajándék hibás, jótállási, szavatossági időn belül visszavihetjük a kereskedőhöz. A kereskedő köteles panaszunkról jegyzőkönyvet felvenni, nyilatkoznia kell a minőségi kifogás rendezésének módjáról, valamint arról is, hogy mikor kerül sor a termék javítására, cseréjére, árleszállításra vagy a vételár visszafizetésére. A jegyzőkönyv egy példányát mindig meg kell kapnia a vásárlónak, ha a kereskedő megtagadja a jegyzőkönyv felvételét, akkor a vásárlók könyvébe írjuk be a panaszt!

A kereskedőnek törekednie kell arra, hogy legfeljebb tizenöt napon belül a hibás terméket kijavítsa vagy cserélje, a javítás ideje alatt cserekészülék biztosítása nem kötelező.

Jótállás és szavatosság esetén is elsődlegesen a termék kijavításának vagy cseréjének van helye, ha erre nincs mód, akkor árleszállításra vagy a vételár visszafizetésére kerül sor. A magyar jogban a „levásárlás” intézménye nem ismert, így mindig a fogyasztó döntése, hogy elfogadja ezt a lehetőséget a kereskedőtől vagy a törvény által előírt lehetőségekhez ragaszkodik.

Kizárólag a jótállás alá eső termékek esetére vonatkozik az a szabály, hogy ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat arra, hogy a terméket javítani tudja, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni. Három munkanapon belül a hibátlan terméket a kereskedő nem köteles visszacserélni!

A fogyasztói jogok és igényérvényesítési lehetőségek leértékelt termékek esetében is ugyanúgy érvényesülnek. Ha a leértékelés oka a termék valamely hibája, és erre a helyszínen a kereskedő felhívja a figyelmünket, akkor ezzel a hibával kapcsolatban a későbbiekben nem élhetünk kifogással.

Kapcsolódó elemek

Címkefelhő

békéltető testület együttműködési megállapodás ellentmondás Fizetési meghagyás fogyasztóvédelem haszonélvezeti jog hatóságok hitel igényérvényesítés jótállás jótállás szavatosság lakásvásárlás munkaerő alkalmazása működési engedély opciós jog szakképesítés nélkül szavatosság tanuló foglalkoztatása tanulószerződés társasház törlesztő részlet végrehajtás árverés öröklési illeték új alkotmány ügyvéd Dunabogdány ügyvéd Leányfalu ügyvéd Szentendre ügyvéd Tahitótfalu ügyvéd Visegrád